Autors: S05prodpresidente,18.08.2022.

Projekts “Vērtībās balstītas ģimenes pratības un seksuālās izglītības veicināšana Latvijas izglītības sistēmā” ir  viens no 53 Latvijas Universitātes (LU) iekšējo pētniecības un attīstības grantu konkursa laureātiem, kas norisinājās LU iekšējās konsolidācijas ietvaros, lai stiprinātu LU spējas un zinātniskos sasniegumus.

Projekts tiek īstenots LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes Pedagoģijas zinātniskajā institūtā no 2024. gada septembra līdz 2026. gada februārim ar mērķi – izpētīt izpratni un vajadzības ģimenes pratības un dzimumattiecību izglītības jomā Latvijas izglītības sistēmā un starptautiskās labās prakses piemērus kā pamatu jaunas vērtībās balstītas dzimumaudzināšanas koncepcijas izstrādei. Līdz projekta beigām tiks arī izstrādāts rīcībpolitikas ieteikumu ziņojums šajā jomā.

Projekts norisināsies sadarbībā ar dažādiem ārzemju zinātniskajiem partneriem no Lietuvas, Spānijas, Polijas, Austrijas, Lielbritānijas un Igaunijas, kā arī starptautiskā un nacionālā mēroga nevalstiskajām ģimeņu un vecāku organizācijām.

Granta projektu “Vērtībās balstītas ģimenes pratības un seksuālās izglītības veicināšana Latvijas izglītības sistēmā” nr. LU-BA-PA-2024/1-0011 finansē Atveseļošanas un noturības mehānisma atbalstīts projekts “Latvijas Universitātes iekšēja un ārēja konsolidācija” (Nr. 5.2.1.1.i.0/2/24/I/CFLA/007).

Dalīties